European projects love explainer videos

6 redenen waarom uitlegvideo’s en Europese projecten een mooie combinatie zijn

Bij Zologie maakten we al een heleboel explainer video’s (of uitlegvideo’s) in Europese context. We hebben ze voor NGO’s gemaakt die hun stem willen laten horen. En voor belangenorganisaties die hun aandachtspunten op de agenda van Europese wetgevers willen krijgen. Maar ook voor instituten of onderzoeksgroepen die het publiek willen informeren over hun missie en projecten, vaak gesubsidieerd door Europa, zoals projecten gelinkt aan Horizon 2020.

Maar wat maakt animatie nu net een goed medium voor deze doeleinden? Waarom is het ’t perfecte medium voor organisaties die in een Europese context werken? En hoe kan het een Europees publiek beïnvloeden?

Explainer video’s maken complexe dingen makkelijk te verstaan

We krijgen vaak de vraag om best complexe onderwerpen in een uitlegvideo om te zetten. Dankzij een goed script en een doordacht storyboard, kunnen we de meest ingewikkelde onderwerpen de baas. Wij maken alles helder met animatie. 

Het bekijken van een animatievideo heeft meer impact dan het lezen van een tekst

Studies wijzen uit dat mensen meer info opnemen als ze een video bekijken. Geef toe, het is een pak minder saai. Je hoeft trouwens niet te twijfelen, je doelpubliek is klaar voor videomarketing. Vandaag is het een belangrijk onderdeel van elke marketingmix. En bovendien een groot deel van onze dagelijkse media-consumptie. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven, hier is alle data.

Veel info op weinig tijd

We maken een toegankelijke voice-over en bijpassende animaties. In ongeveer een minuut pitchen we projecten, boodschappen en meningen. Dit doen we erg recht-door-zee en verstaanbaar. Je doelpubliek snel informeren is belangrijk, in de maelstrom van informatie die we op een dagelijks basis te verwerken krijgen.

Visually stand out with animation

Based on the needs and goals of your project, you either go for your own recognisable corporate style or you go for a standalone and distinct look that is tailored to a specific campaign. In any case, you will want to make sure you stand out from the crowd.

Vertalingen? Geen probleem!

Uitlegvideo’s in andere talen beschikbaar stellen, is een goede manier om originele content voor verschillende landen te voorzien. In Europa hebben we een smeltkroes van culturen en talen. Veel mensen houden er van om in hun eigen taal aangesproken te worden. Animatievideo’s zijn makkelijk te vertalen. Niet alleen de teksten in beeld, maar ook de voice-over wordt van een vertaalde versie voorzien. Op deze manier kom je tegemoet aan de verschillende taalgebruikers die Europa rijk is.

Wat eventueel ook kan zijn ondertitels. Buiten het gemak waarmee je ondertitels kan toevoegen aan online video, is het ook gewoonweg goedkoper. De meeste social media platformen kennen automatisch de juiste ondertitel toe aan de video, gebaseerd op de taalinstellingen van de gebruiker.

Makkelijk te delen

Video’s zijn een gemak om te delen. Deel ze via de eigen social media kanalen en in specifiek uitgezochte groepen (zoals b.v. op LinkedIn) om ze op een effectieve manier organisch te verspreiden. Of boost je video’s op sociale media om een exponentiële groei in kijkers te ervaren.

Wil je meer weten over het gebruik van explainer video’s voor gebruik in Europese context? Twijfel je over het nut van video in je marketing strategie of ben je benieuwd naar onze prijszetting? Twijfel dan niet om ons te contacteren.