Hapklare sociale media-animaties voor je content calendar.

Problemen om je content calendar gevuld te krijgen?

Zou het niet leuk zijn als je sociale mediakanalen minstens één keer per maand korte professioneel geanimeerde content bevatten?

Uiteraard! Het verbetert je zichtbaarheid, ze sluiten volledig aan bij je bedrijfs- of campagnerichtlijnen en ze vergroten je online aanwezigheid en herkenbaarheid.

Wel, bij Zologie houden we ervan om alle saaie dingen overboord te gooien. 🥳 We zijn graag inventief en creëren levendige en op maat gemaakte professionele content. Daarom hebben we het programma voor hapklare sociale media-animaties ontwikkeld. Ze worden ook wel “snackables” genoemd.

Wat zijn hapklare animaties op sociale media?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig: 

 • Het is 2D-geanimeerde content die u kunt gebruiken op je sociale mediakanalen. 
 • Ze zijn meestal kort, ongeveer 10 tot 15 seconden lang. 
 • En ze moeten herkenbaar zijn als behorend bij jouw merk, vanwege hun visuele stijl. 

Ze kunnen worden gebruikt om “speciale dagen” of momenten die door je merk worden gewaardeerd te benadrukken. Of om klanten en leden regelmatig te informeren over je activiteiten. 

 

Op deze manier ga je minder formeel en op een meer unieke manier met je publiek om. Bovendien versterk je de uitstraling van je merk. En je kan waarden en onderwerpen benadrukken waar je merk om geeft.

Wij houden nogal van onze planeet bijvoorbeeld. Daarom maakten we deze animatie voor #earthhour. Klik op play om deze voorbeelden af te spelen.

#earthhour – Zologie social media animation

#futureofCAP – BirdLife & WWF social media animation

#scheldeprijs – Gemeente Schoten social media animation

#dikketruiendag – Zologie social media animation

 

Bij Zologie staan ​​we klaar om je te helpen om relevante professionele animaties op een maandelijkse basis aan je content calendar toe te voegen. 

Hoe? We hebben 5 stappen:

Workshop

De eerste stap bij het maken van het videoconcept is een korte workshop over het beoogde gebruik van social media-animaties. 

Wat doen we tijdens deze workshop?

 • We scannen je huidige huisstijlgids en online aanwezigheid op sociale media. 
 • Ook interviewen we je over de rol van social media voor jouw organisatie. 

Dit zijn enkele van de onderwerpen die we bevragen.

 • Wat is het type animatie dat je graag terug zou gemaakt zien? 
 • Draait het vooral rond informeren? 
 • Of gaat het om het visueel delen van waarden? 
 • Of wil je gewoon je tijdlijn voorzien van grappige en boeiende berichten? 
 • Wat is je normale postinterval en waar post je over? 
 • Op welke platforms plaats je? 
 • Enzovoort.

Het doel van de workshop is om een ​​goed beeld te krijgen van het marketingplan van jouw organisatie. We passen onze ideeën en concepten hierop aan.

Social media animation workshop

Het videoconcept

Met al deze gegevens doen we een creatief voorstel over hoe we denken dat hapklare animaties op sociale media het beste werken voor je organisatie. Dit noemen we het videoconcept. In eerste instantie is dit een geschreven concept. Pas na je feedback en goedkeuring werken we richtlijnen en middelen uit om het concept te ondersteunen. 

Het eindresultaat is een handboek met richtlijnen voor het animeren van de specifieke hapklare animaties van je organisatie: dit noemen we motion design style guide. Indien opgenomen in het concept, bevat het ook (terugkerende) karakterontwerpen en de bronbestanden.

Deze motion design style guide omvat doorgaans:

 • Een PDF-handboek met gedetailleerde richtlijnen;
 • De logo-animatie van je organisatie in MOV en MP4, zowel 16: 9 als 1: 1;
 • Een standaardsjabloon voor het specifieke animatieformaat van je organisatie;
 • Alle voorziene terugkerende onderdelen;
Social media animation video concept

De content calendar

Op basis van het videoconcept en je voorkeuren werken we een hapklare animatie content calendar uit voor je organisatie. Idealiter vult dit je bestaande kalender mooi aan. Het kan geplande berichten vervangen of upgraden of het kan deel zijn van een aparte content campagne. Dit hangt allemaal af van de resultaten van de workshop die we aan het begin van het project organiseren.

Social Media Animation Content Calendar

Animatieproductie

Zodra de content calendar is uitgewerkt en vergrendeld, wordt het echt – of in dit geval geanimeerd. We werken eerst de verschillende onderwerpen uit in storyboards. De stijl wordt gedefinieerd in de richtlijnen voor videoconcepten. Indien nodig creëren we nieuwe tekeningen of variaties op bestaande ontwerpen.

We werken maandelijks animaties uit. We verspreiden de productie graag, zodat we ons kunnen aanpassen aan de resultaten die je onderweg krijgt van de animaties op sociale media.

Zodra een animatie is voltooid, is de leveringsmijlpaal voor die animatie bereikt.

Social media animation production

Ga en plaats je animaties op sociale media!

Elke keer dat we een van de hapklare animaties voltooien, kun je de berichten plannen met de MP4-bestanden die we leveren. 

Wil je ondertitels bij hapklare animaties op sociale media? Geen probleem, we kunnen ze snel leveren.

Share your social media animations

Geïnteresseerd?

Laten we een Google Meet-vergadering opzetten en bespreken! We kunnen u ook een prijsdocument bezorgen. Stuur ons een bericht via hello@zologie.com of bel ons even op +32 (0)485 40 15 23.