Een short-form videoshowcase

De “snackable” is een dynamische vorm van social media communicatie. Het is een (super) korte video die hapklare stukjes informatie biedt aan de door jou gekozen doelgroep.

Snackable of short-form video’s zijn uiteraard kort, kunnen zeer creatief zijn en zijn een geweldige thumb stopper. Het doel? Aandacht trekken, snel. Als organisatie kan je zo belangrijke informatie op een korte tijd brengen.

Ze werken het beste in series. Herhaling is hierin een belangrijke factor. Indien je snackable goed gemaakt zijn, zorgt het voor onmiddellijke herkenning bij je volgers.

Bij Zologie houden we van het maken van creatieve en opvallende korte video’s. Maar genoeg gepraat, laat ons iets tonen!

De volgende voorbeelden werden gemaakt voor de social media kanalen van FIA Region I.

Snackables kunnen vele vormen aannemen, maar 1:1 of vierkant is er zeker een van.

Samen met Storycatchers hebben we deze snackables gemaakt voor Ombudsman voor de handel. Ze werden gebruikt op Youtube (pre-roll) en andere sociale media. Het doel: bewustwording creëren voor deze onafhankelijke probleemoplossers.

Omdat er verschillende kanalen werden gebruikt, hebben we zowel 16:9- als 1:1-versies gemaakt. En natuurlijk moesten ze voor een Belgisch publiek ook meertalig zijn.

Korte video voor tv.

Samen met DeMensen maakten we deze geanimeerde tv-spots voor Sport Vlaanderen. Ze werden begin 2020 op de nationale televisie gebruikt om sportieve voornemens te promoten. Geen snackables per definitie (want ze werden niet op social getoond), maar ze zijn het wel van nature: kort, creatief en krachtig.

 

Korte videoboodschappen met een boodschap.

Ook Birdlife erkent de kracht van video voor social media. Voor een samenwerking tussen WWF en Birdlife hebben we een reeks zich herhalende video’s ontwikkeld over de impact van monocultuurlandbouw op de biodiversiteit in zowel Noord- als Zuid-Europa.

Deze video’s hebben geen geluid. Waarom? Omdat geluid op sociale media optioneel is, veel mensen bekijken hun feed gedempt.

Practice what you preach: ook wij gebruiken een video-marketingbenadering.

Natuurlijk gebruiken we korte video ook voor onze eigen marketing. We hebben o.a. een serie video’s gemaakt rond de hashtag #howcananimationhelp.

We verkennen hiermee de kracht van animatie in 6 posts. Hoe kun je animatie gebruiken om je merk te verbeteren? Ontdek het hieronder!