Online classes with animated video

Lesgeven met geanimeerde video’s

Sta hier eens even bij stil: als organisatie geven jullie regelmatig rondleidingen voor scholen en bedrijven. Zo leren de bezoekers jullie organisatie en werking goed kennen. Maar hoe doe je dat in tijden van Corona? Bezoeken zijn niet of beperkt mogelijk. Maar je wil uiteraard wel graag je doelgroep bereiken en hen in contact brengen met jouw waarden en kennis.

Animatie als lesgever

Animatie verpakt moeilijke onderwerpen in eerder korte, heldere, geanimeerde verhaallijnen. Dat zorgt voor heel wat voordelen voor iedereen:

  • Een goede animatie trekt de aandacht en houdt je bij de les tot het einde van de video.
  • De uitleg wordt ondersteund door een sterke visuele beeldtaal. Daardoor wordt het makkelijker om het onderwerp te begrijpen. Maar ook om het langer te onthouden. 
  • Vertalingen en voice-overs zorgen ervoor dat je iedereen kan bereiken. 
  • De animaties kunnen telkens opnieuw worden bekeken en gebruikt.

We spreken uit ervaring. Zologie hielp al vaak (en graag) bij het uitbouwen van dit type content. Hieronder kan je enkele sprekende voorbeelden vinden:

Onderwijs met een explainer video. Over biodiversiteit bijvoorbeeld. 

Deense jongeren krijgen in het middelbaar deze video over biodiversiteit te zien. Zo leren ze wat onze impact is op de planeet en worden ze aangespoord om zelf actie te ondernemen. Dit was een initiatief van de DOF, de vogelbescherming van Denemarken. Samen met DANIDA, het Deense ministerie van buitenlandse zaken.

An explainer video for Danish Teenagers.

Een educatieve game met heel wat animatie. De Watergroep Kids.

Naast explainer videos maakten we ook illustraties en animaties voor een webapplicatie voor de Watergroep. (Ontwikkeld door Spaced

Kinderen uit de lagere school leren al spelenderwijs de productie en distributie van drinkwater kennen. Dat doen ze door te gamen met de hoofdkarakters Sam en Flapstaart die de wereld van Arcadia ontdekken door spelletjes te spelen en andere karakters te ontmoeten.

Ontdek hier zelf de wereld van Arcadia: https://kids.dewatergroep.be/scene/world

Project showcase of De Watergroep Kids

Animatievideo: redder in nood!

In normale omstandigheden delen jullie uitgebreid jullie kennis. Liefst in de praktijk door een bezoek aan jullie organisatie. Corona zet daar helaas de rem op. 

Helemaal niets doen is natuurlijk geen optie. Je wil je doelpubliek blijven bereiken. Dan zijn animaties of web-applicaties interessante tools. Zo kan je tof en nuttig materiaal ontwikkelen voor lessen op school of mensen thuis. 

Zologie helpt jullie graag. We willen er gerust een kort gesprek over hebben via Google Meet. Neem contact met ons op via de contactpagina, mail ons (hello@zologie.com) of bel ons: +32485401523.