We need to talk about Corona

Effectieve en veilige communicatieproductie in contactloze tijden

Hoe kan Zologie uw organisatie helpen in deze behoorlijk rare tijden?  Laat ons kort even over onze diensten praten (en over hoe veilig ze zijn😅 ) in het licht van de COVID-19-crisis.

We kunnen helpen met 100% contactloze producties.

Laten we beginnen met de meest veilige manier om op dit moment communicatie te creëren. Onze animatie- en illustratieproducties kunnen worden gemaakt, zonder elkaar ooit in levende lijve te zien. In feite doen we dit al jaren zo. 100% contactloos. In crisistijden staat heldere communicatie centraal. Je mag trouwens niet stoppen met communiceren, laat mensen juist weten wat je bezig houdt.

We produceren tijdens de lockdown content vanuit ons thuiskantoor en communiceren via projectmanagementtools zoals Basecamp. We gebruiken graag tools voor videoconferenties om briefings en concepten met je door te nemen. 

Ok, dat is allemaal geweldig, maar wat bieden we precies aan? 🧐

1. Uitlegvideo’s, om info gemakkelijker over te brengen

De klassieker: een geanimeerde uitlegvideo wordt gebruikt om een ​​product of dienst of zelfs een situatie uit te leggen. Een uitstekende tool om informatie te geven over hoe uw organisatie omgaat met de beperkingen en maatregelen die van kracht zijn tijdens de COVID-19-pandemie. Geef je publiek snel inzicht in het bredere plaatje!

2. Veiligheidsvideo’s, om iedereen op de hoogte te houden van de laatste maatregelen binnen uw kantoren

We komen uit de lockdown en bedrijven en organisaties herstarten. Nu is effectieve en gemakkelijk te begrijpen communicatie naar medewerkers en bezoekers toe een noodzaak. Voeg animaties toe aan displays aan je receptie en op locatie. Op deze manier wordt iedereen gemakkelijk geïnformeerd.

Een Digital Signage Concept voor de gemeente Schoten

3. Sociale media-inhoud, om volgers een hart onder de riem te steken en te informeren

Van hartverwarmende steunbetuigingen in deze onzekere tijden, tot snelle communicatie-updates … Sociale media-animaties zijn een interessante manier om uw volgers op de hoogte te houden. Wist je dat we een animatieprogramma voor sociale media hebben waarin we een systeem opzetten om op terug te vallen voor toekomstige producties? Op deze manier kunt u consistent door de tijd heen communiceren. En in lijn met je bestaande huisstijlgidsen.

4. Infographics: snelle doorlooptijden, effectieve communicatie

Waarschijnlijk de snelst te produceren inhoud: 2D geïllustreerde infographics, gebaseerd op uw teksten en data. We maken al sinds het begin van Zologie infographics. We hebben zelfs enkele geanimeerde exemplaren gemaakt! 🙂 Een infographic is nog steeds een effectieve manier om complexe concepten op een eenvoudige manier te communiceren.  

An infographic for Ertico.com

5. Maak het verschil, met een huisstijl voor je video’s

We kunnen je live videoboodschappen op een creatieve en professionele manier in lijn brengen met je huisstijl. Je videoboodschap kan je zelf opnemen. Wij voegen je branding toe. Hulp nodig bij je script? Geen probleem. Dit is een voorbeeld dat we samen met Pieter van Cogetix hebben gemaakt.

Of we kunnen je in de goede richting wijzen voor veilige producties op locatie.

Wat live video betreft, kunnen we je eigen opgenomen video’s in lijn brengen met je huisstijl zoals hierboven vermeld. Maar je kunt ook kiezen voor veilige professioneel opgenomen video’s. Live video is niet onze core business, we vertrouwen hiervoor altijd op onze collega’s die een studio hebben in de co-working space waar we normaal gesproken werken: Storycatchers.

Live video, opgenomen op een veilige locatie

Storycatchers kan je voorzien van een professionele opnamelocatie in “De Koekenfabriek” in Antwerpen. Ze bieden al vanaf het begin van de pandemie livestreams en andere producties aan met respect voor social distancing. Als je professionele kwaliteit voor je opnames wilt, of zelfs een video die gebruik maakt van green key (met toegevoegde geanimeerde inhoud door Zologie misschien?), helpen ze je graag. Rekening houdend met alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen.

Bekijk hun website voor meer informatie: www.storycatchers.be 

A COVID-19 Symposium opgenomen in Storycatchers’ studio. ©2020 Storycatchers

De Corona-benadering van Zologie

Als 2D-animatiestudio zijn we vrij mobiel wat hardware betreft. Dit zorgt ervoor dat we gemakkelijk van thuis uit kunnen werken, we hebben onze high-end installaties daar gewoon naartoe verplaatst. En dat is wat we effectief vanaf 13 maart hebben gedaan. (update: sinds juni zijn we terug op post in de co-working)

Onze studio heeft ervaring met werken op afstand: we werken met een vaste skeleton-crew van professionals voor audio en copywriting. Zij werken vanuit hun eigen studio’s. Daarnaast geven we al heel lang de voorkeur aan digitale communicatietools zoals Google Meet. Ze zijn vandaag ieders dagelijkse portaal voor gesprekken met collega’s en klanten. We kunnen dit alleen maar aanmoedigen, zelfs wanneer het allemaal overgewaaid is.

Ons kernteam houdt de hele dag contact met elkaar, zorgt ervoor dat alle producties binnen de gestelde deadlines vallen en van onze gekende kwaliteit zijn.

Terug starten met communiceren op een veilige manier? Neem contact met ons op en we zetten graag een Google Meet met je op.

+32 (0)485 40 15 23 | hello@zologie.com