Een virtuele energiecentrale, voor en door de gemeenschap? Het kan!

Dankzij Kamp-C werkten wij mee aan een onderwerp dat vandaag de dag relevanter is dan ooit: de cVPP of met andere woorden een virtuele energiecentrale georganiseerd voor en door de gemeenschap.

Een project dat streeft naar een duurzame en rechtvaardige toekomst? Daar zetten wij maar al te graag onze schouders onder.

Drie jaar lang werkten alle partners van het project mee aan de werking en toepassing van een cVPP, een community-Based Virtual Power Plant. Zij onderzochten samen hoe gemeenschappen zelf aan de slag kunnen met energie en testen het alvast voor ons uit in verschillende landen. Met groot succes! Hoog tijd dus om dit duurzame project te delen met ieder die er interesse in heeft.

Onze taak? Het visueel helder maken van alle verzamelde informatie in een online startersgids én de productie van een inspirerende animatie om de kijkers aan te sporen om zelf aan de slag te gaan met de virtuele energiecentrale. Bekijk hier de introductie animatie. 

Meer weten over een cVPP? Lees hier de startersgids.

Wij zijn blij dat we deel uit mogen maken van de creatie van een eerlijke, duurzame toekomst.

Werk jij al een tijdje aan een project voor een groene of rechtvaardige toekomst? Wil je dit graag toegankelijk en begrijpbaar maken voor de lezer? Zologie bekijkt jouw project met een heldere blik en vertaalt het in een aantrekkelijke, makkelijk deelbare animatie.

Neem contact met ons op via de contactpagina, mail ons (hello@zologie.com) of bel ons: +32485401523.