4 tips to use animation video

4 tips om animatievideo te gebruiken voor jouw organisatie

Bij Zologie gebruiken we graag bewegende beelden wanneer we maar kunnen. Hier zijn 4 tips om animatie te gebruiken voor jouw organisatie. 

Gebruik animatievideo als blikvanger op sociale media

Stel dat je hard en lang hebt gewerkt aan een uitgebreid rapport. Of je hebt samen met je team een nieuwe infographic gemaakt over een trending topic … Uiteraard wil je dat mensen deze zaken bekijken.

Wel, animatievideo is een uitstekende manier om de aandacht van uw publiek te trekken. Door een dynamische geanimeerde teaser te plaatsen over de inhoud van uw rapport of infographic, kunt u kijkers overtuigen om te klikken, uw inhoud te bezoeken en verder te lezen.

Daarnaast kun je de kracht van animatie ook structureel inzetten. Plaats regelmatig korte geanimeerde tekstberichten op je feed. Of creatieve animaties om ‘speciale dagen’ of momenten die door uw merk worden gewaardeerd te benadrukken. Je kan hier meer lezen over onze kijk op social media animaties.

Een van de belangrijkste tips voor het plaatsen van video’s op social media is: post altijd native. Gebruik de ingebouwde videotools van het platform dat je gebruikt. Dit maakt per definitie meer weergaves mogelijk. Waarom? Omdat sociale mediaplatforms gebruikers liever op hun eigen pagina’s en apps houden. Wanneer je een link naar YouTube of Vimeo plaatst, zien mensen alleen een link met een afbeelding met een afspeelknop erop. Dat betekent dat je een extra klik nodig hebt om de video te kunnen bekijken. Een video die automatisch wordt afgespeeld, is vanzelf activerend. Er is geen actie vereist om de video te bekijken.

 
➡️ FIA Region I’s #WorldEnvironmentDay post 2020

Promoot je geanimeerde berichten om je bereik te vergroten.

Soms is je organische bereik voldoende, soms heb je gewoon wat extra punch nodig. Gebruik gepromote inhoud om uw boodschap te verspreiden en een groter publiek te bereiken. 

Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin … ze staan ​​allemaal toe (en onderschrijven) native gepromote video-inhoud.

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Kies altijd voor kort en duidelijk.
  2. De meeste video’s worden automatisch gedempt afgespeeld, je concept zou ook zonder audio moeten werken
  3. Voice-over-licenties voor gepromote inhoud zijn duur. Heb je, met het voorgaande in gedachten, echt een stem nodig om je korte boodschap over te brengen? Als het antwoord ja is, zijn ondertitels een must.
  4. De beeldverhouding en ideale resolutie van video’s kunnen van platform tot platform verschillen. Zorg ervoor dat je optimaliseert.

 
➡️ Storycatchers’ Ombudsman voor de Handel online animation video campaign.

Onderwijs dankzij animatievideo’s

We weten allemaal dat uitlegvideo’s kort en bondig zijn. Het idee is om binnen ongeveer een minuut een concept helder te maken. Hoe sneller hoe beter. Je blijft gewoon bij de essentie.

Maar soms wil je meer informatie kunnen delen dan deze essentiële zaken of kernprincipes. Misschien wil je heel wat dieper ingaan op een bepaald onderwerp. 120 woorden, het aantal gesproken woorden dat je in een minuut kunt krijgen, is dan misschien niet voldoende.

Als je diepgaande inzichten en een hoog detailniveau wilt overbrengen, ga dan voor langere educatieve video’s. Of ga voor een reeks korte geanimeerde video’s die verschillende, maar gerelateerde onderwerpen behandelen.

Of je kan dit naar een interactief niveau brengen. Samen met Spaced en Frederik Van den Bril hebben we een webapplicatie gemaakt voor De Watergroep. Dit platform richt zich op basisschoolkinderen. Ze leren er hoe drinkwater wordt geproduceerd.

 
➡️ Coop met Spaced: Kids web game voor De Watergroep.

Het is ook een goed idee om andere items van deze video’s of apps af te leiden. Maak bijvoorbeeld afdrukbare infographics om offline verder te leren.

Gids of informeer bezoekers en personeel tijdens evenementen en binnen uw kantoren

Geanimeerde video is een krachtige, dynamische en opvallende manier om te communiceren met uw live publiek.

Of het nu gaat om het organiseren van evenementen op locatie of het verwelkomen van bezoekers in uw kantoren, geanimeerde video kan worden gebruikt om uw gasten gemakkelijk te informeren. U kunt hen informeren over lopende veiligheidsmaatregelen. Of over doelen die je hebt bereikt. Of misschien zelfs een woordje van de CEO? Het kan bepaalde lopende projecten onder de aandacht brengen van personeel en bezoekers enzovoort.

In België gebruikt de Colruyt-groep digital signage om precies dit te doen in hun winkellocaties. Zowel om mensen te informeren over de oorsprong van hun producten als om ervoor te zorgen dat hun voortdurende inspanningen om de laagste prijs te bieden elke keer opnieuw wordt benadrukt, voor elke bezoeker.

Dit is een voorbeeld van een van Colruyt’s producties: 

 
➡️ Een voorbeeld van hoe Colruyt digital signage gebruikt.

Dit is natuurlijk een voorbeeld uit de retail, niet een specifieke doelgroep van ons. Maar hetzelfde basisprincipe is van toepassing op elke organisatie die de mogelijkheid heeft om narrowcasting in hun eigen gebouwen of op locatie te gebruiken. Zorg ervoor dat personeel en bezoekers uw zorgvuldig samengestelde informatie “top of mind” hebben.

Op zoek naar animated content?

We hopen dat deze tips je goed op weg helpen.

Laat het ons weten als u overweegt geanimeerde inhoud te maken. We willen er graag een kort en vrijblijvend gesprek over hebben via Google Meet. Of bel ons even op: +32485401523.